Champagne ABC
Find de vigtigste champagneord her
- ..vis alle
- AOC
- Areal
- Asemblage
- Blanc de blancs
- Blanc de noirs
- Bærme / bundfald
- Champagneflasker
- Chaptalisering
- Cru
- Cuvée
- Danmark og champagne
- Débourbage
- Dégorgement
- Dosage
- Druer
- Glas
- Grand Cru
- Liqueur de tirage
- Liqueur d’expédition
- Macération
- Malolaktisk gæring
- Markeder
- Méthode Champenoise
- Nedkøling af flasken
- Non-Vintage (NV)
- Når flasken er åben
- Opbevaring
- Prestige Cuvée
- Producenter
- Proppen
- RD (Récemment Dégorgé)
- Remuage
- Rosé
- Saignée
- Serverings temperatur
- Smag og duft
- Sødmegrad
- Taille
- Tirage
- Vintage
Vintage
Vintage champagner er ekstra gode champagner fra et godt år. De er genrelt mere komplekse og kraftigere end NV champagner. Vintage champagner skal lagre minimum 3 år på flaske sammen med bundfaldet fra 2. gæringen. De må tidligst sættes til salg det 5. år efter høsten. Vintage vine bør derefter have minimum 2 til 5 år før de drikkes.
Se oversigt over vintage år her