Champagne ABC
Find de vigtigste champagneord her
- ..vis alle
- AOC
- Areal
- Asemblage
- Blanc de blancs
- Blanc de noirs
- Bærme / bundfald
- Champagneflasker
- Chaptalisering
- Cru
- Cuvée
- Danmark og champagne
- Débourbage
- Dégorgement
- Dosage
- Druer
- Glas
- Grand Cru
- Liqueur de tirage
- Liqueur d’expédition
- Macération
- Malolaktisk gæring
- Markeder
- Méthode Champenoise
- Nedkøling af flasken
- Non-Vintage (NV)
- Når flasken er åben
- Opbevaring
- Prestige Cuvée
- Producenter
- Proppen
- RD (Récemment Dégorgé)
- Remuage
- Rosé
- Saignée
- Serverings temperatur
- Smag og duft
- Sødmegrad
- Taille
- Tirage
- Vintage
Méthode Champenoise
Ved produktion af champagne, foregår andengæringen på flasker, kaldet Methôde Champenoise. Uden for Champagneområdet hedder det ”Methode Traditionelle”. En anden udbredt metode for produktion af mousserende vin er Cuvée Close, hvor andengæringen foregår på tryktanke.
Se endvidere Hvordan laves champagne?