Champagne ABC
Find de vigtigste champagneord her
- ..vis alle
- AOC
- Areal
- Asemblage
- Blanc de blancs
- Blanc de noirs
- Bærme / bundfald
- Champagneflasker
- Chaptalisering
- Cru
- Cuvée
- Danmark og champagne
- Débourbage
- Dégorgement
- Dosage
- Druer
- Glas
- Grand Cru
- Liqueur de tirage
- Liqueur d’expédition
- Macération
- Malolaktisk gæring
- Markeder
- Méthode Champenoise
- Nedkøling af flasken
- Non-Vintage (NV)
- Når flasken er åben
- Opbevaring
- Prestige Cuvée
- Producenter
- Proppen
- RD (Récemment Dégorgé)
- Remuage
- Rosé
- Saignée
- Serverings temperatur
- Smag og duft
- Sødmegrad
- Taille
- Tirage
- Vintage
Champagneflasker
Med et tryk på 3-6 bare skal der naturligvis en meget kraftig flaske til - og derfor er netop champagneflasker, tykkere og tungere end almindelig vinflasker. Flaskerne laves i forskellig størrelser som alle har navne:
-
Kvartflaske: 0,2 liter
-
Halvflaske 0,375 liter
-
Helflaske (eller bare flaske) 0,75 liter
-
Magnum (2 flasker) 1,5 liter
-
Jereboam (4 flasker) 3 litres
-
Rehoboam (6 flasker) 4,5 liter
-
Methuselah (8 flasker) 6 liter
-
Salmanazar (12 flasker) 9 liter
-
Balthazar(16 flasker) 12 liter
-
Nabuchadnezzar (20 flasker) 15 liter