Champagne ABC
Find de vigtigste champagneord her
- ..vis alle
- AOC
- Areal
- Asemblage
- Blanc de blancs
- Blanc de noirs
- Bærme / bundfald
- Champagneflasker
- Chaptalisering
- Cru
- Cuvée
- Danmark og champagne
- Débourbage
- Dégorgement
- Dosage
- Druer
- Glas
- Grand Cru
- Liqueur de tirage
- Liqueur d’expédition
- Macération
- Malolaktisk gæring
- Markeder
- Méthode Champenoise
- Nedkøling af flasken
- Non-Vintage (NV)
- Når flasken er åben
- Opbevaring
- Prestige Cuvée
- Producenter
- Proppen
- RD (Récemment Dégorgé)
- Remuage
- Rosé
- Saignée
- Serverings temperatur
- Smag og duft
- Sødmegrad
- Taille
- Tirage
- Vintage
Remuage
Metoden hvorved bundfaldet fra andengæringen samles i flaskehalsen. Ved at placere flaskerne i pupitre (reoler) og gradvist dreje flaskerne så de tilsidst står lodret, bliver bundfaldet samlet i flaskehalsen og kan fjernes ved degorgeringen. Remuage foretages de fleste steder nu med gyropaletter, men nogle vælger stadig at gøre det manuelt. En professionel "remuer" kan på en dag dreje omkring 40.000 flasker.
Se endvidere Hvordan laves champagne?