Champagne ABC
Find de vigtigste champagneord her
- ..vis alle
- AOC
- Areal
- Asemblage
- Blanc de blancs
- Blanc de noirs
- Bærme / bundfald
- Champagneflasker
- Chaptalisering
- Cru
- Cuvée
- Danmark og champagne
- Débourbage
- Dégorgement
- Dosage
- Druer
- Glas
- Grand Cru
- Liqueur de tirage
- Liqueur d’expédition
- Macération
- Malolaktisk gæring
- Markeder
- Méthode Champenoise
- Nedkøling af flasken
- Non-Vintage (NV)
- Når flasken er åben
- Opbevaring
- Prestige Cuvée
- Producenter
- Proppen
- RD (Récemment Dégorgé)
- Remuage
- Rosé
- Saignée
- Serverings temperatur
- Smag og duft
- Sødmegrad
- Taille
- Tirage
- Vintage
Glas
Valg af glas er vigtig for at boblerne kan udvikle sig helt rigtigt. Glassene skal være høje og store nok til at boblerne kan få plads og folde sig ud på overfladen. Tulipan formede glas er at foretrække - og det frarådes stærkt at bruge høje V formede glas - så er er almindelige vinglas faktisk bedre
I modsætning til rødvin, der skænkes til glassets bredeste sted, skænkes champagne til ca. 1/3 under det bredeste sted.