Har du spørgsmål eller kommentare?

Så skriv endelig til mig på info@bobleguide.dk

Om Bobleguide.dk's karaktersystem

Den "Bobleguide Rate" der er anført ud for de forskellige champagner, et et bud på hvor god jeg selv og andre mener den enkelte champagne er. Den højest opnåelige karakter er 100.Jeg indsamler derfor andres (eksperter) mening om champagnen, og normaliserer disse så godt som muligt, så de forskellige ratings kan sammenlignes med hinanden - inklusiv min egen mening.

Jeg vil ikke give et bud på hvor høj en score champagnen skal have, for at man skal bruge penge på den. Det må være helt op til en selv og til hvilken situation den skal drikkes i. Der er jo reelt ingen grund til at bruge 1300 kr. på en champagne til kl 24 en helt tilfældig aften (!), hvor smagsløgene er helt bedøvet når man skal skåle. Så hellere bruge 170 kr. på en flaske den aften og spar de resterende penge til en endnu bedre champagne, som kan drikkes til en anden lejlighed.

Husk at dette ikke er en fuldstændig og færdig facitliste over champagnerne, og at der altid vil være forskel på smag! Champagnerne ændrer sig også over tid, så ratingen vil i teorien kunne være forældet!

Derfor er ratingen også kun til at give en idé om hvor god champagnen er, men må ingenlunde opfattes som den endegyldige sandhed - smag selv og bedøm champagnen!

Value For Money

Value for money (VFM) er et forsøg på at give et overblik over, hvilke champagner der er et godt køb.

Da sammenhængen mellem pris og kvalitet dog ikke umiddelbart er lineær (da top-vinene er væsentligt dyre end de billigste), forsøger jeg bedst muligt at tage højde for dette.

Da der ikke findes en "endelig" formel for sammenhængen, arbejder jeg hele tiden på at forbedre formlen.