Background Image

Velkommen til Bobleguide.dk, hvor du kan finde oplysninger om den fantastisk vin - champagne.

Find champagner HVordan laves champagne
  • "Remember gentlemen, it's not just France we are fighting for, it's Champagne!"

    Winston Churchill
  • "I drink champagne when I win, to celebrate... and I drink champagne when I lose, to console myself."

    Napoleon Bonaparte
  • Come quickly, I am tasting the stars!

    Dom Perignon
Seneste tilføjede champagne

Bollinger - Rosé - 2006

Karakter: 0
Årgang: 2006
Tørhedsgrad: Brut
Pris: 899

Random fact om champagne

Sødmegrad

Doseringen af sukker efter den sekundære fermentering er udslagsgivende for sødmen af champagnen, der går fra brut zéro/brut natural, som er sukkerfri, over brut (rå) ( husk at t'et udtales i bryt), extra sec (ekstra tør), sec (tør), demi-sec (halvtør) til doux (blød).

Betegnelse Gram sukker pr. liter
zéro/brut natural 0-3
Extra brut 0-6
Brut 0-12
Extra Sec 12-17
Sec 17-32
Demi-Sec 32-50
Doux 50+


Husk at tørre champagner som udgangspunkt ikke egner sig til desserter og kransekage! Til søde retter skal der sød champagne til!