Velkommen til Bobleguide.dk, hvor du kan finde oplysninger om den fantastisk vin - champagne.
Find champagner HVordan laves champagneSeneste tilføjede champagne
Karakter: 96
Ã…rgang: 2002
Tørhedsgrad: Extra brut
Pris: 1995
Random fact om champagne
Sødmegrad
Doseringen af sukker efter den sekundære fermentering er udslagsgivende for sødmen af champagnen, der går fra brut zéro/brut natural, som er sukkerfri, over brut (rå) ( husk at t'et udtales i bryt), extra sec (ekstra tør), sec (tør), demi-sec (halvtør) til doux (blød).
Betegnelse | Gram sukker pr. liter |
zéro/brut natural | 0-3 |
Extra brut | 0-6 |
Brut | 0-12 |
Extra Sec | 12-17 |
Sec | 17-32 |
Demi-Sec | 32-50 |
Doux | 50+ |
Husk at tørre champagner som udgangspunkt ikke egner sig til desserter og kransekage! Til søde retter skal der sød champagne til!